Ιανουαρίου 20, 2009

Σε πόσο καιρό;

Χθές διάβασα αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση στο ANTI WEBLOG. Σκέφτηκα, πάρα πολύ ωραία, άρχισαν τα όργανα... Σήμερα διάβασα στο iraklio web radio 2 αυτή την ανάρτηση, η οποία με οδήγησε εδώ και από εκεί οδηγήθηκα εδώ. Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι οι Τούρκοι μιλούν για "μουσουλμανικές μειονότητες" στη Θράκη και περί κακομεταχειρίσεώς τους από το ελληνικό κράτος, καθώς και τη διεκδίκηση της Μακεδονίας από τους Σκοπιανούς -για να μην αναφέρω αυτά που λένε κατά καιρούς οι Αλβανοί περί "Μεγάλης Αλβανίας" η οποία συμπεριλαβάνει και τα Ιωάννινα- πόσο διάστημα θα χρειαστεί, κατά τη γνώμη σας, να γίνει πραγματικότητα αυτό που είπε κάποτε ο Χάρυ Κλυν: "Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, είναι και ο Πειραιάς"; Δέκα, είκοσι χρόνια ή περισσότερο; Απλώς αναρωτιόμουν...

Ιανουαρίου 16, 2009

Γιάννης Διακάκης «Ποιος Μας Πιάνει»


Αναδημοσίευση από το iraklio web radio 2

Θα ήθελα σήμερα να αναφερθώ στον γιο ενός καλού μου φίλου του Γιώργου Διακάκη !

Τον Γιαννη Διακακη σεναριογράφο και ηθοποιό της γνωστής σειράς του MEGA «Ποιός Μας Πιάνει»

Ο Γιάννης Διακάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο. Είναι γιος του Γιώργου Διακάκη, εκπαιδευτή οδηγών αυτοκινήτων και της Ελένης Κλειδά.

Από μικρό παιδί έδειξε την έφεση στα καλλιτεχνικά, συμμετέχοντας στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του σχολείου του, στην παιδική χορωδία του Δήμου Ηρακλείου και στις χορευτικές παραστάσεις του Λυκείου Ελληνίδων.

Οι γονείς του κατάλαβαν ότι δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα άλλο από καλλιτέχνης και τον στήριξαν πάρα πολύ. Του έδωσαν τον χώρο και τον χρόνο και τον ενθάρρυναν να αναπτύξει τις καλλιτεχνικές του ροπές.

Η αγάπη του ήταν ο γραπτός λόγος και έχτιζε τον δικό του κόσμο. Έγραφε και δεν περίμενε να πάρει επιβράβευση. Είχε πάρει τον αέρα, και σε ηλικία 15 ετών έστειλε το πρώτο του σενάριο στην Αθήνα, χωρίς οι γονείς του να το γνωρίζουν. Είχε τίτλο «Όνειρα γλυκά». Ένα σενάριο πολύ κοντά στην ηλικία του. Τον κάλεσαν σε συνέντευξη, αλλά δεν τον εμπιστεύθηκαν λόγω της ηλικίας του.

Στα 22 του χρόνια έχει τελειώσει το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, έχει συμμετάσχει σε τρεις θεατρικές παραστάσεις σε Αθήνα, μικρή Επίδαυρο και Πεκίνο.

Σαν σεναριογράφος και ηθοποιός παρουσιάζεται στο «Ποιος Μας Πιάνει» στο Mega. Η σειρά ξεκίνησε πολύ δυναμικά. Την παραγωγή έχει αναλάβει η «On Productions» και η σκηνοθεσία είναι του Αντώνη Αγγελόπουλου ενός έμπειρου και πετυχημένου σκηνοθέτη. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι η Τάνια Τρύπη, η Ελισάβετ Μουτάφη, η Τζένη Θεωνά και η Μαρία Αντουλινάκη, ενώ βασικούς ρόλους έχουν η Ασπασία Μηλιαράκη, ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Νίκος Χύτας και άλλοι αξιόλογοι ηθοποιοί.

Χαιρόμαστε που η πρώτη του δουλειά παρουσιάζεται σε ένα μεγάλο κανάλι, με εκλεκτούς συντελεστές, και ελπίζουμε αυτές οι συνεργασίες να διευρύνουν τους καλλιτεχνικούς του ορίζοντες.

Ιανουαρίου 13, 2009

Παζάρι Βιβλίου 2009

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
6 έως 15 Φεβρουαρίου 2009
Για 14η συνεχή χρονιά,
από τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ,
υπό την αιγίδα του ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος το μεγάλο ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ
Ας επισκεφθούμε, λοιπόν, αυτό το Παζάρι Βιβλίου, όπου μπορούμε να βρούμε μικρούς θησαυρούς, με ελάχιστα χρήματα, συνδυάζοντας και έναν μικρό περίπατο στο κέντρο της πόλης, συντροφιά πάντα με τη γνώση από τον μαγευτικό κόσμο του Βιβλίου, με το σύνθημα: «Υιοθετήστε ένα βιβλίο, για να μην πολτοποιηθεί!»

Το ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ 2009, 6 έως 15 Φεβρουαρίου, θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 21:45 το βράδυ.

Ιανουαρίου 09, 2009

Οι βασιλικότεροι του βασιλέως...

WE, THE GREEK BLOGGERS & CITIZENS
CONDEMN THE CRIMINAL DISINTEREST
OF THE WORLD POLITICIANS
FOR THE GENOCIDE IN PALESTINE &

We call the Israeli & Egyptian governments for an immediate release of the Gaza Strip embargo in order to permit the entry of the humanitarian missions in the region for the salvation of the children, the women, the patients & all the Palestinians who suffer because they want to have their own mother country just as all people do.
--------------------------------------------------------------------------
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ BLOGERS ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ
ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΙ..

Καλούμε τις Κυβερνήσεις του Ισραήλ και της Αιγύπτου να σταματήσουν αμέσως τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και να επιτρέψουν στις ανθρωπιστικές αποστολές να εισέλθουν στην περιοχή και να σώσουν τα παιδιά, τις γυναίκες, τους ασθενείς και όλους τους Παλαιστίνιους που υποφέρουν, επειδή θέλουν να έχουν τη δική τους πατρίδα, όπως όλοι οι άνθρωποι.
---------------------------------------------------------------------
Κάποτε σας έφερε κάποιος σε μια ξένη γη, την οποία σκλαβώσατε και κατακτήσατε βίαια, λέγοντας σε όλους τότε, πως ο Θεός σας έδωσε το δικαίωμα αυτό, διαλλέγοντας δήθεν εσάς, την χειρότερη, αγριότερη και πλέον αχάριστη φυλή, ανάμεσα απο όλες τις φυλές της γής.
Το μεγαλύτερο ψέμμα όλων των εποχών ξεκίνησε την φιδοειδή του πορεία.

Κάποτε σας κατέκτησαν και σας εξαφάνισαν, διασκορπίζοντάς σας σε όλο τον κόσμο.
Σας βγήκε σε καλό, και το εκμεταλευτήκατε στο έπακρο, διότι αναμιχθήκατε με τους λαούς που σας φιλοξένησαν, απομυζώντας τους χωρίς ποτέ να τους προσφέρετε κάτι, εκτός κι αν είχατε δεκαπλάσιο κέρδος.
Μπήκατε σε θέσεις κλειδιά στις κυβερνήσεις τους, όπως τα υπουργεία εξωτερικών, τύπου, και οικονομίας, κρατώντας τους έκτοτε κυβερνώντες πάντοτε στο χέρι.

Κάποτε σας σκότωναν σε θαλάμους αερίων και σας έκαιγαν σε φούρνους, κάνοντάς σας σαπούνια. Και αυτό το εκμεταλευτήκατε στο έπακρο, κάνοντας τον υπόλοιπο κόσμο να σας λυπάται, και να σας προσφέρει κάθε βοήθεια, δημιουργώντας όλα τα κράτη σχεδόν νόμους για χάρη σας, για δική σας προστασία και άσυλο, παραμελώντας τα δικά τους συμφέροντα.

Πάντοτε εσείς παίζατε τον ρόλο του θύματος, και μάλιστα τέλεια, και τα θύματά σας τον ρόλο του θύτη. Πάντοτε εσείς είχατε την προστασία των ισχυρών της γής, σε σημείο να κάνετε συνεχώς μέχρι και εγκλήματα πολέμου και ταυτόχρονα, δεν αναγνωρίζετε τα διεθνή δικαστήρια, όπως αυτό της Χάγης, ενώ άλλους ηγέτες, τους στέλνετε για μικρότερα παραπτώματα να δικαστούν εκεί.

Φτάσατε στο σημείο, να δείξετε το πραγματικό σας πρόσωπο στην ανθρωπότητα, μα εκ του ασφαλούς πλέον, γιατί τώρα κανένας δεν μπορεί να σας αντιπαρατεθεί, γιατί όλοι σας χρωστάνε, είστε κύριοι του χρήματος και κάτοχοι του παγκόσμιου αποθέματος χρυσού στον κόσμο.

Φτάσατε στο σημείο να σκοτώνετε παιδιά, με δικαιολογίες ευτελείς, πως απο πίσω τους κρύβοντας τρομοκράτες.
Ακόμη κι έτσι να ήταν, σε κανένα πολιτισμένο κράτος της γής δεν θα πυροβολούσε κάποιος ένα παιδί, για να σκοτώσει κάποιον τρομοκράτη που δήθεν κρύβεται πίσω του.
ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ -ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ- ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ Η ΕΝΑΝ ΑΜΑΧΟ ΠΟΛΙΤΗ, ειδεμή λέγεται ΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ.

Φτάσατε στο σημείο, να γίνετε χειρότεροι απο τους δημίους σας..
Φτάσατε στο σημείο, να δικαιωθεί ο δήμιός σας, όταν έλεγε για δικαιολογία, "κάποτε, θα με δικαιώσει η ιστορία.."
Όντως τον δικαίωσε, βλέποντάς σας να κάνετε τόσα ειδεχθή εγκλήματα, ασταμάτητα εδώ και 50 τόσα χρόνια, υπό τις ευλογίες και την ανοχή των ισχυρών σας συμμάχων.

Μα αφού τόσο πολύ γαντζωθήκατε στις προφητείες που σας βολεύουν, μην ξεχάσετε ποτέ και την τελευταία, της Αποκάλυψης..και ειλικρινά, είναι πέρα για πέρα αληθινή, μόνο που δεν καταλάβατε ούτε πιστέψατε ποτέ, πως μιλάει για το τέλος σας..

Λυπάμαι, λυπάμαι..
Μέχρι και κάποιοι φίλοι μου εδω που ζω, και που είναι Εβραίοι, αισθάνονται ντροπή και αγανάκτηση, για όσα οι ομοεθενείς τους πράττουν τις ημέρες αυτές..
Η οργή αρχίζει και πνίγει όλον τον πολιτισμένο κόσμο, όλοι αγανακτούν πλέον με την παράφορη αδικία..σταματήστε επιτέλους τα εγκλήματα εναντίον αμάχων..
Θα ήθελα να ήξερα, τι ψυχή θα παραδώσετε στον Θεό σας, εκτός αν ο Θεός σας, συγχωρεί κάθε δικό σας έγκλημα, γινόμενος συνένοχος σε φόνους παιδιών..

ΦΤΑΝΕΙ...ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΑΜΑΧΟΥΣ...ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ...

WE, THE GREEK BLOGGERS & CITIZENS
CONDEMN THE CRIMINAL DISINTEREST
OF THE WORLD POLITICIANS
FOR THE GENOCIDE IN PALESTINE &

We call the Israeli & Egyptian governments for an immediate release of the Gaza Strip embargo in order to permit the entry of the humanitarian missions in the region for the salvation of the children, the women, the patients & all the Palestinians who suffer because they want to have their own mother country just as all people do.

Αναδημοσίευση απο A! μπε μπα Blog! το Μπινελικοδρόμιο..