Ιανουαρίου 16, 2009

Γιάννης Διακάκης «Ποιος Μας Πιάνει»


Αναδημοσίευση από το iraklio web radio 2

Θα ήθελα σήμερα να αναφερθώ στον γιο ενός καλού μου φίλου του Γιώργου Διακάκη !

Τον Γιαννη Διακακη σεναριογράφο και ηθοποιό της γνωστής σειράς του MEGA «Ποιός Μας Πιάνει»

Ο Γιάννης Διακάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο. Είναι γιος του Γιώργου Διακάκη, εκπαιδευτή οδηγών αυτοκινήτων και της Ελένης Κλειδά.

Από μικρό παιδί έδειξε την έφεση στα καλλιτεχνικά, συμμετέχοντας στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του σχολείου του, στην παιδική χορωδία του Δήμου Ηρακλείου και στις χορευτικές παραστάσεις του Λυκείου Ελληνίδων.

Οι γονείς του κατάλαβαν ότι δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα άλλο από καλλιτέχνης και τον στήριξαν πάρα πολύ. Του έδωσαν τον χώρο και τον χρόνο και τον ενθάρρυναν να αναπτύξει τις καλλιτεχνικές του ροπές.

Η αγάπη του ήταν ο γραπτός λόγος και έχτιζε τον δικό του κόσμο. Έγραφε και δεν περίμενε να πάρει επιβράβευση. Είχε πάρει τον αέρα, και σε ηλικία 15 ετών έστειλε το πρώτο του σενάριο στην Αθήνα, χωρίς οι γονείς του να το γνωρίζουν. Είχε τίτλο «Όνειρα γλυκά». Ένα σενάριο πολύ κοντά στην ηλικία του. Τον κάλεσαν σε συνέντευξη, αλλά δεν τον εμπιστεύθηκαν λόγω της ηλικίας του.

Στα 22 του χρόνια έχει τελειώσει το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, έχει συμμετάσχει σε τρεις θεατρικές παραστάσεις σε Αθήνα, μικρή Επίδαυρο και Πεκίνο.

Σαν σεναριογράφος και ηθοποιός παρουσιάζεται στο «Ποιος Μας Πιάνει» στο Mega. Η σειρά ξεκίνησε πολύ δυναμικά. Την παραγωγή έχει αναλάβει η «On Productions» και η σκηνοθεσία είναι του Αντώνη Αγγελόπουλου ενός έμπειρου και πετυχημένου σκηνοθέτη. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι η Τάνια Τρύπη, η Ελισάβετ Μουτάφη, η Τζένη Θεωνά και η Μαρία Αντουλινάκη, ενώ βασικούς ρόλους έχουν η Ασπασία Μηλιαράκη, ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Νίκος Χύτας και άλλοι αξιόλογοι ηθοποιοί.

Χαιρόμαστε που η πρώτη του δουλειά παρουσιάζεται σε ένα μεγάλο κανάλι, με εκλεκτούς συντελεστές, και ελπίζουμε αυτές οι συνεργασίες να διευρύνουν τους καλλιτεχνικούς του ορίζοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.