Ιουνίου 22, 2009

Στενές επαφές τρίτου Τύπου

Από το ρεπορτάζ της εφημερίδας Το Βήμα ‘Τα χαμόγελα δεν έκρυψαν την ψυχρότητα’ (21-06-09, Α11):

Το παγωμένο κλίμα που επικρατεί εσχάτως στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κατεγράφη, παρά τα χαμόγελα, και κατά την εθιμοτυπική συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Τον κ. Ερντογάν συνόδευσαν στην Αθήνα ο νέος υπουργός Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου και ο υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής της ομάδας διαπραγματεύσεων με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς.
[…]
Ο Πρωθυπουργός επανέφερε το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης που έχει ανέβει πολλές θέσεις στην κυβερνητική ατζέντα. Αν και η Αθήνα δεν έλαβε στις Βρυξέλλες την υποστήριξη που ανέμενε για κοινές ευρωπαϊκές δράσεις στο Θέμα της λαθρομετανάστευσης προκειμένου να πιεστεί και η Τουρκία, ο κ. Καραμανλής επιμένει ότι η 'Αγκυρα πρέπει να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο Επανεισδοχής που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες από το 2001.

Δείτε εδώ όλο το ρεπορτάζ επιστημονικής φαντασίας και όποιος θέλει να αναδημοσιεύσει στο ιστολόγιό του από εδώ και στο εξής ρεπορτάζ και ειδήσεις που διάβασε στις εφημερίδες, θα πρέπει να τα ελέγχει δυο και τρεις φορές για την εγκυρότητά τους. Γιατί δεν ήταν μόνο μια εφημερίδα που δημοσίευσε το ίδιο άρθρο, ήταν τρεις παρακαλώ. Όχι τίποτε άλλο, αλλά επειδή τα ιστολόγια έχουν κατηγορηθεί πάμπολλες φορές ως υπαίτιοι ψευδών ειδήσεων... Τι έχουν τώρα να μας πουν για εκείνους που τρομοκρατούν τον κόσμο με τον "Τούρκο μπαμπούλα" κάθε φορά που θέλουν να κρύψουν άλλα σοβαρότερα και απολύτως πραγματικά θέματα και τώρα μας βομβαρδίζουν για "ένταση και παγωμένο κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις", για "εικονικές εισβολές των Τούρκων στα νησιά" για "παρενοχλήσεις των σκαφών μας και εντολές από την πλευρά τους να εγκαταλείψουν τα τουρκικά ύδατα"; Φταίμε μετά εμείς που δεν πιστεύουμε ότι συζήτησαν στην ευρωπαϊκή ένωση το θέμα των λαθρομεταναστών ούτε σχετικά με την άρνηση της Τουρκίας να κάνει υποχωρήσεις για να λυθεί η μεταξύ μας υποτιθέμενη ένταση γιατί, πολύ απλά, η ένταση αυτή είναι φτιαγμένη ειδικά για εσωτερική κατανάλωση..... παρά έπιναν καφέ μέχρι να περάσει η ώρα και να γυρίσει ο καθένας στη χώρα του; Άσε που τώρα μάθαμε και κάτι που δεν ξέραμε. Ότι, πολύ πιθανόν, όλα αυτά τα άρθρα και τα ρεπορτάζ τα έχουν έτοιμα προς δημοσίευση πριν αρχίσουν καν οι συναντήσεις της ευρωβουλής ή ακόμη και οι διεκδικήσεις και οι παρενοχλήσεις εκ μέρους του "άτακτου" γείτονά μας...

2 σχόλια:

  1. Το επίπεδο της Ελληνικής δημοσιγραφίας σε όλο του το μεγαλείο.
    Με αυτά που κάνετε, το γέλιο μου για εσάς γίνεται μίσος και ακολουθεί η οργή!!
    Και ξέρω οτι δεν είμαι ο μόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που έχεις χαθεί εσύ βρε???
    Μήνες έχουμε να τα πούμε!!!!!!!
    Πως περνάς??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.