Μαρτίου 30, 2009

Είμαι κορόιδο;

Είµαι κορόιδο γιατί. δέχοµαι να πληρώνω το µικρό µπουκάλι νερό 50 λεπτά (τόσο κάνει και το µισό λίτρο ßενζίνη) ενώ αγοράζεται 5-7 λεπτά (περίπου 1000% αισχροκέρδεια). Από 50 δραχµές (17 λεπτά) αυξήθηκε στις 170 δραχµές (50 λεπτά) µε την αλλαγή του νοµίσµατος από δραχµή σε ευρώ και δεν πήρα χαµπάρι.

Είµαι κορόιδο γιατί. ενώ οι χώροι άθλησης θα έπρεπε να µου παρέχονται δωρεάν από το δήµο, δέχοµαι να πληρώνω από 6 έως 12 ευρώ για να παίξω µία ώρα ποδόσφαιρο (από 80 έως 120 ευρώ ανά ώρα) στα περίφηµα 5Χ5 όπου δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για προθέρµανση και η κατάσταση του τάπητα είναι κατά κανόνα άθλια. Τουλάχιστον τα 5Χ5 έχουν κάνει πλούσιους και τους φυσιοθεραπευτές καθώς οι µισοί και πλέον πελάτες τους προέρχονται από εκεί (διαστρέµµατα, ρήξη χιαστού, κάκωση µηνίσκου κλπ, εξαιτίας της ακαταλληλότητας του χλοοτάπητα).

Είµαι κορόιδο γιατί. δέχοµαι να πληρώνω τον καφέ 3 και 4 ευρώ ενώ το κόστος του δεν υπερßαίνει τα 20 λεπτά (αισχροκέρδεια µέχρι και 2000 %). Κόßεται περίπου µία απόδειξη ανά τρεις καφέδες και σχεδόν πάντα οι υπάλληλοι κακοπληρώνονται και είναι ανασφάλιστοι. Μάλιστα οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι θεωρούν αυτονόητη τη συναίνεσή µας στη µη παροχή αποδείξεων σαν να κερδίζουµε κι εµείς από αυτή την ιστορία.

Είµαι κορόιδο γιατί. δέχοµαι να πληρώνω το ποτό 6, 7, 8 ευρώ και ßάλε, όσο περίπου κάνει το µπουκάλι στη χονδρική (1 µπουκάλι = 10-12 ποτά, αισχροκέρδεια από 500 % και πάνω). Και φυσικά πολύ συχνά τα ποτά είναι µπόµπες, σχεδόν ποτέ δεν κόßονται αποδείξεις και σχεδόν πάντα οι υπάλληλοι κακοπληρώνονται και είναι ανασφάλιστοι. Σε όλη την Ευρώπη η µπύρα κοστίζει 1 µε 1,5 ευρώ και το ποτό 3 µε 4. Εδώ το σαπουνόνερο που µας πουλάνε για µπύρα κοστίζει 5 µε 6 ευρώ και η µπόµπα 7 µε 8 (στα 8 ευρώ πωλείται συνήθως η σπέσιαλ µπόµπα). Και τα ενοίκια; Και η προστασία; Τα πρόστιµα; Αν δεν έßγαζε τέτοιο υπερκέρδος δε θα ήταν τόσο ψηλά τα ενοίκια, δε θα έρχονταν οι µπράßοι για προστασία, δε θα τους έριχναν απανωτά πρόστιµα από τους δήµους για να πάρουν κι αυτοί τη µίζα τους. Αλλά εγώ το κορόιδο φταίω που τα πληρώνω...

Είµαι κορόιδο γιατί. µε έχουν πείσει ότι έτσι είναι τα πράγµατα και τι να κάνουµε. (Ποιον ßολεύει άραγε αυτή η νοοτροπία? ).

Είµαι κορόιδο γιατί. δικαιούµαι δωρεάν παιδεία αλλά µετά το σχολείο αν δεν πάω στο φροντιστήριο δεν έχω ελπίδα να περάσω στο πανεπιστήµιο. Κοινώς, είµαι όλη την ηµέρα στις αίθουσες για να µου διδάξουν αυτά που θα 'πρεπε να µου διδάσκουν σε µισή µέρα. Φυσικά µε το αζηµίωτο.

Είµαι κορόιδο γιατί. δέχοµαι να πληρώνω διόδια για δρόµους που ευθύνονται για χιλιάδες ατυχήµατα και εκατοντάδες νεκρούς.

Είµαι κορόιδο γιατί. δέχοµαι να πληρώνω την ΕΡΤ υποχρεωτικά µέσω της ΔΕΗ. Αυτή η παράνοµη εξαναγκαστική πληρωµή µιας προαιρετικής υπηρεσίας θα είχε µια ßάση αν τα προγράµµατα της ΕΡΤ δεν περιλάµßαναν διαφηµίσεις. Έτσι όπως έχουν τα πράγµατα είµαι κορόιδο µε κεφαλαία.

Είµαι κορόιδο γιατί. δέχοµαι να πληρώνω τους φόρους µου κανονικά ενώ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ!!!. Μάλιστα µας έχουν πείσει ότι αυτός που φοροδιαφεύγει (δεν κόßει αποδείξεις, δεν πληρώνει φόρους µε διάφορα λογιστικά κόλπα, κ.ο.κ.) είναι µάγκας, καθιστώντας µας συνένοχους σε µια πρακτική που ωφελεί µόνο τους πολύ (αλλά πολύ) πλούσιους.

Είµαι κορόιδο γιατί. δέχοµαι να µε ßοµßαρδίζουν µε παραπλανητικά γκάλοπ του τύπου: Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό τον τάδε ή τον τάδε... Δηλαδή αν µας ρωτούσαν "Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Χίτλερ ή τον Μάο;", τα αποτελέσµατα θα έδειχναν ότι οι µισοί Έλληνες είναι ναζιστές και οι άλλοι µισοί µαοϊστές.

Είµαι κορόιδο γιατί. δέχοµαι την πλύση εγκεφάλου από διάφορους ßαλτούς (όπως Τράγκας, Πρετεντέρης, Χατζηνικολάου και λοιποί πανελίστες) οι οποίοι δήθεν παίρνουν το µέρος του κόσµου αλλά τελικά µε τον έναν ή τον άλλο τρόπο υπονοµεύουν πάντα κάθε συλλογική κίνηση αντίδρασης (οι διαδηλωτές που κλείνουν τους δρόµους και ταλαιπωρούν τον κόσµο, οι σκουπιδιάρηδες που παίζουν µε την υγεία µας, οι υπάλληλοι της ΔΕΗ που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές µας, κ.ο.κ.) και οι οποίοι σε όλα τα σκάνδαλα που γίνονται τόσα χρόνια είναι οι πρώτοι που ßγαίνουν και λένε ότι "δε θα ßγάλουµε άκρη". Αυτή είναι η δουλειά τους και την κάνουν πολύ καλά και όταν στήνουν φαγοπότια όλοι µαζί και γλεντάνε, µας χλευάζουν και µας αποκαλούν κορόιδα. Και έχουν δίκιο...

Είµαι κορόιδο γιατί. ενώ τόσα χρόνια το πρόßληµα µε τα ßιßλία του δηµοτικού είναι ότι έχουν αντικατασταθεί µε κακογραµµένα χαµηλότερου επιπέδου ßιßλία, µε παραπλανούσαν τόσο καιρό προκαλώντας σάλο µε το ßιßλίο ιστορίας της έκτης δηµοτικού για να συγκαλύψουν την οργανωµένη υποßάθµιση της πρωτοßάθµιας εκπαίδευσης.

Είµαι κορόιδο γιατί. στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου (όπου το σκάνδαλο ήταν ότι ο εκλεκτός του πρωθυπουργού και της γυναίκας του ήταν διεφθαρµένος) µε έπεισαν ότι το σκάνδαλο ήταν τι ανωµαλία έκρυßε το περιßόητο DVD.

Είµαι κορόιδο γιατί. στο σκάνδαλο µε τις παράνοµες απαλλαγές µε έπεισαν ότι η προστασία προσωπικών δεδοµένων είναι αυτή που έßαλε την υπόθεση στο αρχείο (για να µην αποκαλυφθούν τα ονόµατα των γιων ßουλευτών, υπουργών, εφοπλιστών, ßιοµηχάνων και λοιπών φραγκάτων που µε ταρίφα περίπου 20.000 ευρώ εξαγόρασαν τη στρατιωτική τους θητεία)... Κι εµείς τα κορόιδα στέλνουµε τα παιδιά µας στα σύνορα να ταλαιπωρούνται και να τινάζουν τα µυαλά τους στον αέρα για να προστατέψουµε τελικά τα συµφέροντα όλων αυτών που πατρίδα τους είναι µόνο το χρήµα.

Είµαι κορόιδο γιατί. µε έπεισαν ότι για να γίνει το παιδί µου καλύτερος µαθητής πρέπει να δίνει περισσότερες εξετάσεις στο γυµνάσιο και στο λύκειο. Φορτώνοντας µε άγχος, πίεση και άσκοπη αποστήθιση τους µαθητές εναρµονίζουµε το σχολικό µας σύστηµα µε αυτό των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας όπου τα παιδιά όταν τελειώνουν το σχολείο δεν ξέρουν πού τους πάνε τα τέσσερα. (Στις ΗΠΑ µάλιστα αυξάνεται η τάση να µη στέλνουν οι γονείς τα παιδιά στο σχολείο και να τους κάνουν οι ίδιοι µάθηµα στο σπίτι γιατί θεωρούν ότι το επίπεδο στα σχολεία είναι πολύ χαµηλό).

Είµαι κορόιδο γιατί. δίνω εξετάσεις στο Γυµνάσιο για να πάω στο Λύκειο (φροντιστήρια), στο Λύκειο για να περάσω στο Πανεπιστήµιο (εκεί να δεις φροντιστήρια), στο Πανεπιστήµιο για να πάρω πτυχίο (µέχρι πρότινος δωρεάν, µε τον νόµο πλαίσιο θα τα σκάµε χοντρά), µετά δίνω εξετάσεις στον ΑΣΕΠ για να διοριστώ (άντε πάλι φροντιστήριο). Κοινώς προσπαθώ συνέχεια να αποδείξω στους δασκάλους µου κατά πόσον αυτοί είναι καλοί δάσκαλοι.

Είµαι κορόιδο γιατί. µε έχουν πείσει ότι οι αιώνιοι φοιτητές επιßαρύνουν τα πανεπιστήµια ενώ στην πραγµατικότητα αυτοί χάνουν όλα τους τα προνόµια µετά από περίπου 6 χρόνια φοίτησης (δηλαδή δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράµµατα και πάσο) και δεν είναι παρά ένας αριθµός σε έναν κατάλογο. Στην ουσία θέλουν µελλοντικά να έχουν τη δυνατότητα να αποßάλλουν από τις σχολές φοιτητές που δεν είναι αρκετά υπάκουοι, που αντιδρούν απέναντι σε συµφέροντα, που ανήκουν σε παρατάξεις που δρουν αντίθετα προς τις ßλέψεις καθηγητών κ.λπ., δηλαδή να καταργήσουν το πολιτικό και ιδεολογικό άσυλο των σπουδαστών και το δικαίωµά τους να εκφράζονται και να πολιτεύονται ελεύθερα. Κοινώς θέλουν να καταλύσουν το φοιτητικό κίνηµα που στην Ελλάδα και παγκοσµίως φαίνεται να είναι το µοναδικό κίνηµα ικανό να ανατρέψει δικτατορικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Είµαι κορόιδο γιατί. οι εθνοπροδότες που µε κυßερνούν τόσα χρόνια όχι µόνο υποßαθµίζουν συστηµατικά το επίπεδο της παιδείας µου (ξεκινώντας µε το νόµο Αρσένη, συνεχίζοντας µε τα απαράδεκτα ßιßλία του δηµοτικού και ολοκληρώνοντας το σχέδιο µε την αναθεώρηση του ’ρθρου 16) αλλά µε έχουν πείσει κιόλας ότι όλα αυτά γίνονται για την αναßάθµιση της παιδείας. Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά γίνονται για την υποßάθµιση της παιδείας και τη δηµιουργία µιας άßουλης µάζας που ξέρει µόνο να αποστηθίζει και δεν προλαßαίνει να σκεφτεί και κατά συνέπεια να αντιδράσει όταν πλήττονται τα δικαιώµατά της. Όλα αυτά γίνονται για την είσοδο των ιδιωτικών συµφερόντων στην παιδεία (αν πέσει το επίπεδο των δηµόσιων πανεπιστηµίων τότε θα γίνουν ανταγωνιστικά τα ιδιωτικά κολέγια). Και τέλος, όλα αυτά γίνονται για την κατάλυση του φοιτητικού κινήµατος (πλήττοντας αιώνιους φοιτητές και άσυλο), του µόνου ικανού να ανατρέψει δικτατορίες όπως αυτή των συνταγµαταρχών που καθώς φαίνεται µάλλον δεν έφυγε ποτέ...

Είµαι κορόιδο γιατί. µε έχουν πείσει, µέσα από χρόνια προπαγάνδα, ότι ο συνδικαλισµός (δηλαδή το µοναδικό µέσο των εργαζοµένων να προστατεύουν και να διεκδικούν τα δικαιώµατά τους) είναι κακό πράγµα και ότι οι συνδικαλιστές (δηλαδή αυτοί που έχουν εκλεγεί από τους συναδέλφους τους για να υπερασπίζονται τα δικαιώµατά τους) είναι όλοι διεφθαρµένοι και αναξιόπιστοι. Λογικό πάντως να µας παρουσιάζουν έτσι τα πράγµατα αφού κανένα αφεντικό δε θέλει να ßλέπει ενωµένους τους υπαλλήλους του γιατί αν του ζητήσουν τα αυτονόητα (δηλαδή ασφάλιση, επιδόµατα, οκτάωρο, υπερωρίες) δε θα µπορέσει να κτίσει την αυθαίρετη ßίλα του ούτε να πάρει το κότερο που έχει ßάλει στο µάτι.

Είµαι κορόιδο γιατί. δέχοµαι να πληρώνω πανάκριßα το Ίντερνετ τη στιγµή που εδώ και χρόνια σε όλη την Ευρώπη (ακόµη και σε χώρες του πρώην ανατολικού µπλοκ) το Ίντερνετ είναι δωρεάν για όλους και χρεώνονται µόνο οι συνδέσεις πολύ υψηλών ταχυτήτων.

Είµαι κορόιδο γιατί. µε έχουν πείσει ότι υπάρχει συναίνεση του κόσµου για την παρούσα κατάσταση. Κανείς δε µου λέει ότι γίνονται τουλάχιστον τρεις µε τέσσερις διαδηλώσεις την εßδοµάδα στο κέντρο της Αθήνας και όταν γίνονται απεργίες κανείς σχεδόν δεν αναφέρει τις διεκδικήσεις των απεργών παρά µόνο την ταλαιπωρία που θα προκαλέσει η απεργία. Η αποσιώπηση των διαδηλώσεων και η συγκάλυψη των αιτηµάτων των απεργών αποκαλύπτει τον ρόλο ΟΛΩΝ των ΜΜΕ στο πολιτικό παιχνίδι και το µερίδιο της ευθύνης τους για τα προßλήµατα του κόσµου σε αυτό τον τόπο.

Είµαι κορόιδο γιατί. δέχοµαι αδιαµαρτύρητα να αισχροκερδούν οι ßενζινοπώλες και το κράτος εις ßάρος µου. Όλο το 2008 που ανέßαινε η τιµή του πετρελαίου παγκοσµίως η Ευρωπαϊκή Ένωση ρύθµιζε το ευρώ ώστε να µην επηρεάζεται από την κρίση και η τιµή του πετρελαίου στα ευρωπαϊκά κράτη-µέλη παρέµενε σταθερή. Μόνο στην Ελλάδα αυξανόταν η τιµή του ενώ συνεχίζουµε να πληρώνουµε χρυσάφι το πετρέλαιο ακόµα και τώρα που η τιµή του ßαρελιού έχει πέσει σε πολύ χαµηλά επίπεδα (κι εµείς εξακολουθούµε να πληρώνουµε τη ßενζίνη 1 ευρώ το λίτρο).

Είµαι κορόιδο γιατί. όταν καιγόταν όλη η Ελλάδα από τους συνήθεις θερινούς εµπρησµούς των καταπατητών δασικών εκτάσεων µε έπεισαν ότι τις φωτιές τις έßαλαν κάποιοι άρρωστοι πυροµανείς, κάποιος ασύµµετρος εχθρός, µέχρι και οι γνωστοί-άγνωστοι των Εξαρχείων.. Ούτε ένα χρόνο µετά γίνεται καταπάτηση των καµένων εκτάσεων τόσο στην Πελοπόννησο όσο και στην Πάρνηθα από αυτούς που όλοι υποψιαζόµασταν ότι κρύßονται πίσω από τους εµπρησµούς. (Τουριστικές εγκαταστάσεις στην Πελοπόννησο, το εξ αρχής παράνοµο καζίνο στην Πάρνηθα επεκτείνεται, ßίλες κτίζονται στην Πάρνηθα στη µέση του δάσους). Οι επιτροπές κατοίκων για την προστασία της Πάρνηθας που ανέßηκαν να διανυκτερεύσου ν για να εµποδίσουν τις εργασίες σε εργοτάξια που χτίζουν ßίλες σε προστατευµένες περιοχές ßρήκαν απέναντί τους κλούßες των ΜΑΤ..... Ποιος να 'στειλε άραγε τα ΜΑΤ; Ο άρρωστος πυροµανής, η ασύµµετρη απειλή, ή κάποιος µπαχαλάκιας των Εξαρχείων; Εγώ αν και κορόιδο θα υποθέσω ότι τους έστειλε ο ιδιοκτήτης της ßίλας.

Είµαι κορόιδο γιατί. νοµίζω ότι αυτοί που µετακινούνται µε ελικόπτερα και ιδιωτικά τζετ νοιάζονται για την κατάσταση που επικρατεί στους ελληνικούς δρόµους...

Είµαι κορόιδο γιατί. νοµίζω ότι αυτοί που στέλνουν τα δικά τους παιδιά στα ιδιωτικά νοιάζονται για την κατάντια των δηµόσιων σχολείων.

Είµαι κορόιδο γιατί. πιστεύω ότι θα τιµωρηθούν οι ένοχοι για τα ολιγοπώλια (καρτέλ) που µαστίζουν την οικονοµία µας και πλήττουν κυρίως τα φτωχότερα στρώµατα της κοινωνίας. Καρτέλ στο γάλα, καρτέλ στη ßενζίνη, καρτέλ στα φρούτα, καρτέλ παντού. Τα αρχικά πρόστιµα µειώνονται συνήθως, οι τιµές παραµένουν υψηλές, ενώ στην πράξη δεν επιστρέφονται στους καταναλωτές τα χρήµατα που έχουν χάσει (π.χ. µε µια παρατεταµένη µείωση της τιµής του προϊόντος ώστε να αντισταθµιστού ν οι απώλειες που προκλήθηκαν).

Και ο κατάλογος αυτός µπορεί να συνεχίζεται για πάντα...

Μήπως
είµαι κορόιδο γιατί ΜΟΥ ΑΞΙΖΕΙ;

4 σχόλια:

 1. Είμαι κορόιδο, που δεν αντιλαμβάνομαι πως είμαι κορόιδο(διαφωνω μόνο στα περί συνδικαλιστών, και για τις δήθεν απεργίες..)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. οχι εισαι κοροιδο!!!!!
  να λες......
  ειμαστε κοροιδα...
  ακουγετε καλυτερα!!!!!

  καλο βραδυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ε-ΝΤΥ-ΠΩ-ΣΙ-Α-ΚΟ!!!
  Πρέπει να μοιραστεί σε όλα τα προβατάκια αυτό το κείμενο.
  Διαβάζοντάς το υπάρχει ελπίδα να ξεστραβωθούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.