Ιουνίου 17, 2009

Και τι μπορούμε να κάνουμε τώρα;

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας δημιουργίας έντασης, η οποία έχει φέρει στην πολιτική αλλά και στην καθημερινή ζωή πάρα πολλά ζητήματα. Πρώτα απ' όλα το μεταναστευτικό. Ακολουθούν τα ζητήματα της σκανδαλολογίας και της τρομοκρατίας, με αποτέλεσμα να έχει μπει επιτακτικά και το ζήτημα της "ανίκανης" κυβέρνησης και το πώς θα απαλλαγούμε από αυτήν. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε και τον "μπαμπούλα" να σουλατσάρει στο Αιγαίο ανενόχλητος και να μας επιπλήττει για τη συμπεριφορά μας απέναντι στους μουσουλμάνους πολίτες "του". Για να μην αναφέρουμε το σκοπιανό και κάτι δειλές κινήσεις οι οποίες προσπαθούν να πείσουν τους Κρητικούς ότι ήρθε η ώρα να αρχίσουν να σκέφτονται σοβαρά την ιδέα περί ανεξαρτήτου κράτους -αυτό το τελευταίο βρίσκεται ακόμη σε βρεφική ηλικία.

Τι είναι άραγε όλα αυτά; Για την ανικανότητα της κυβέρνησης και γενικά του πολιτικού συστήματος και της αποτυχίας του το ξέραμε, δεν χρειαζόταν να μας το υπενθυμίσουν. Όπως ξέραμε ότι η τρομοκρατία είναι κατασκευασμένη καθώς και για την ύπαρξη του παρακράτους, το οποίο δεν δημιουργήθηκε τώρα. Και γιατί αυτή η αθρόα εισρροή λαθρομεταναστών, συνοδευόμενη από επιθετικότητα εκ μέρους τους; Και γιατί ξαφνικά την ανακάλυψαν όλοι εκείνοι που είχαν οικονομικά συμφέροντα να μην παραδέχονται ότι υπάρχει;

Όσο και να προσπαθώ δεν μπορώ να καταλάβω σε τι ακριβώς στοχεύουν όλα αυτά. Έχω αντιληφθεί από τις προηγούμενες ήδη βουλευτικές εκλογές -και τις πρόσφατες ευρωεκλογές βεβαίως- μια προσπάθεια που γίνεται ώστε να πληγεί το κύρος της κυβέρνησης, καθώς και την προσπάθεια των μεγάλων συγκροτημάτων του Τύπου να προωθήσουν την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, κατά προτίμηση σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ -άλλο αν δεν τους προέκυψε τελικά και τώρα για τις επόμενες εκλογές προσανατολίζονται σε συνεργασία ΠΑΣΟΚ - Οικολόγων. Το ότι το ΠΑΣΟΚ δεν υπήρξε ποτέ κόμμα σοσιαλιστικό το ήξερα από την αρχή και κανείς δεν με έπεισε ποτέ ότι ο σκοπός του δεν ήταν να "εκσυγχρονίσει" τη μεταπολιτευτική δεξιά και να φέρει τον ελληνικό λαό σε θέση να αφομοιώσει με τη θέλησή του τις επιταγές της ευρωπαϊκής ένωσης και, προ πάντων, να καθίσει φρόνιμα στο σπίτι του μπροστά στην τηλεόρασή του και να μην ασχολείται με τα κοινά -γι αυτό άλλωστε και μας έφτιαξε πολλά κανάλια.

Ποιος λοιπόν ο λόγος που κόπτονται να αναλάβει τη διαχείριση του συστήματος το ΠΑΣΟΚ και δεν τους κάνει η ΝΔ; Μήπως τόσα χρόνια οι ίδιοι δεν ήταν που προωθούσαν το δικομματικό σύστημα; Τι άλλαξε τώρα; Μήπως η ΝΔ δεν είναι αρκετά "εξυπηρετική"; Δεν νομίζω κάτι τέτοιο. Αυτό δυστυχώς θα πρέπει να περιμένω μήπως και το αντιληφθώ αργότερα, γιατί μάλλον είναι νωρίς ακόμη και θα φανεί όταν αναλάβει η νέα κυβέρνηση τι είναι αυτό που θέλει να κάνει, το οποίο δεν θα μπορούσε να το κάνει κάλλιστα η ΝΔ.

Εκείνο που είναι ξεκάθαρο είναι το γεγονός ότι γίνεται συστηματική προσπάθεια να τρομοκρατηθεί ο κόσμος, όχι μόνο με την εισρροή των λαθρομεταναστών. Έχουν μπει ήδη στην προσπάθεια αυτή και τα "μεγάλα μέσα", ο "μπαμπούλας" που λέγαμε. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι η Τουρκία σκοπεύει να ξεκινήσει πόλεμο με την Ελλάδα και όλα αυτά είναι για εσωτερική κατανάλωση. Γιατί όμως; Μόνο το γεγονός ότι θέλουν να αλλάξει ο Μανωλιός στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας δικαιολογεί τη χρήση των "μεγάλων μέσων"; Θα πει κάποιος ίσως ότι δεν φτάνουν πια τα ΜΜΕ για να μας πείθουν τι θα ψηφίσουμε, γιατί τώρα πια ξυπνήσαμε. Προσωπικά δεν βλέπω κάτι τέτοιο, όταν υπάρχει ακόμη ένα σημαντικό ποσοστό που ψηφίζει τα δυο κόμματα τα οποία και ένας στραβός βλέπει ότι καταστρέφουν την Ελλάδα. Νομίζω ότι φτάνουν τα ΜΜΕ και περισσεύουν και μάλλον έχουμε γυρίσει πλευρό παρά έχουμε ξυπνήσει.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι κάτι παίζεται, κάτι το οποίο είναι τόσο ομιχλώδες, ώστε να μην το έχει αντιληφθεί κανείς ακόμη στην πλήρη έκτασή του. Το μόνο που μπορείς να καταφέρεις είναι να πιάσεις κάποιες άκρες, οι οποίες δεν έχουν όλες σχέση με αυτές που πιάνει κάποιος άλλος, οι οποίες με τη σειρά τους είναι τελείως διαφορετικές από αυτές που έχει πιάσει ένας τρίτος. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι μπαίνουν σε εφαρμογή τα σχέδια που έγιναν από τη στιγμή που γίναμε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλλον αυτοί που άρχισαν να τα βάζουν σε εφαρμογή κρίνουν ότι είμαστε σε θέση να τα αφομοιώσουμε. Η εισρροή μεταναστών δεν είναι τυχαία και δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα. Και αν η Ελλάδα αρχίσει να... ψιλοβουλιάζει από το βάρος τους, όταν γίνουν πια τόσοι πολλοί, τότε μάλλον θα αναγκαστεί να τους στείλει, κρυφά ή φανερά, προς τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη. Μήπως αυτός είναι ο αρχικός στόχος; Η κατάληψη δηλαδή της Ευρώπης συνολικά από φτηνά εργατικά χέρια εξαθλιωμένων μεταναστών, τους οποίους το ίδιο το σύστημα έχει εξαθλιώσει; Πολύ πιθανόν.

Ο ρόλος που θα παίξουν στο μέλλον οι μετανάστες που θα μείνουν τελικά στην Ελλάδα έχει ήδη φανεί. Εφόσον θα τους παραχωρηθούν ιδιόκτητα σπίτια, τζαμιά και μόνιμη εργασία και, το σημαντικότερο, θα τους δοθεί και η ελληνική υπηκοότητα, αυτομάτως οι Έλληνες γίνονται μειονότητες μέσα στην ίδια την Ελλάδα, όπου η ψήφος τους δεν θα μετράει και πολύ -εφόσον οι μετανάστες θα επηρεάζουν σημαντικά το εκλογικό αποτέλεσμα λόγω του μεγάλου αριθμού τους- και στο τέλος θα καταλήξουν εξαθλιωμένοι από την ανεργία και την ανέχεια ιθαγενείς, οι οποίοι θα ζητιανεύουν δουλειά και ένα μέρος για να μένουν. Όπως λοιπόν μπορεί να αντιληφθεί κανείς, δεν υπάρχει πια χρόνος ούτε για αντίδραση ούτε για ξεσήκωμα του ελληνικού λαού ούτε για "σωστή" χρήση της ψήφου. Νομίζω ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από τα χέρια μας και δεν είναι πλέον αποκλειστικά ελληνική υπόθεση αλλά πανευρωπαϊκή, μόνο που οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ακόμη δεν το ξέρουν, όπως άλλωστε δεν το ξέρουμε κι εμείς. Και όσο δεν το ξέρουμε και δεν το ξέρουν δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε τίποτα μόνοι μας και μόνοι τους.

1 σχόλιο:

 1. ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ ΑΝΟΧΗΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ http://ellinikoforum.blogspot.com/

  Τα πράγματα έχουν πλέον φτάσει σε σημείο οριακό. Η κριτική και οι φωνές αγανάκτησης δεν αρκούν πλέον.

  Κάθε ανοχή…
  Κάθε στιγμή χαμένη….
  Οποιαδήποτε στάση αναμονής ακόμα και με δεδομένη την απόφασή μας να τους …«τιμωρήσουμε» αργότερα…

  …θα ισοδυναμεί πλέον με ανεπίτρεπτη ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ σε βάρος του λαού και του τόπου.

  Οι «ηγέτες» μας έχουν πουληθεί.
  Πούλησαν προ πολλού την ψυχή τους στο διάβολο και τώρα ξεπουλάνε όσο όσο τα ιερά και τα όσια αυτής της πατρίδας.

  Στον κατήφορο της εθνικής μειοδοσίας που αναγορεύτηκε σε κυρίαρχο στοιχείο της εξωτερικής πολιτικής, το φρένο πρέπει να το βάλουμε εμείς, γιατί αυτοί είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στον πάτο.

  Ας μη μας ξεγελάσουν τα κουστούμια παραλλαγής που φόρεσαν κάποιοι για να εξαπολύσουν ανώδυνες αντιπολιτευτικές κορώνες σκοπιμότητας.

  Τα πράγματα είναι απλά:

  1. Στο Αιγαίο οι τούρκοι αλωνίζουν και αυθαιρετούν. Ποιο πολιτικό κόμμα κάλεσε τον ελληνικό λαό σε επαγρύπνηση και μαζική κινητοποίηση? ΚΑΝΕΝΑ.
  2. Η τρομοκρατία ασυδοτεί και σκοτώνει τα παιδιά μας και το κράτος παραδίδεται αποδιαρθρωμένο και ανήμπορο να αντισταθεί. Ποιο πολιτικό κόμμα ξεσήκωσε τον ελληνικό λαό για να δώσει την πιο ηχηρή απάντηση στα επικίνδυνα σχέδια τους? ΚΑΝΕΝΑ
  3. ΟΙ σφαλιάρες από την Ευρωπαϊκή Ενωση διαδέχονται η μια την άλλη στο θέμα της λαθρομετανάστευσης και η κατάληψη της χώρας συνεχίζεται ανεξέλεγκτα με τους δούρειους ίππους να μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι. Ένα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΧΕΔΙΟ βρίσκεται σε εξέλιξη για την μαζική μεταφορά των λαθρομεταναστών στις ευαίσθητες εθνικά περιοχές της Ελλάδας και περνά απ όλους απαρατήρητο. Ποιο πολιτικό κόμμα κάλεσε τον ελληνικό λαό σε εγρήγορση και μαζική κινητοποίηση για να αξιοποιηθεί η μαζική λαϊκή αντίσταση ως αποτελεσματικός μοχλός πίεσης των εταίρων (φίλων και οχτρών)? ΚΑΝΕΝΑ.
  4. Η Ντόρα Μπακογιάννη κατρακυλά στον κατήφορο της εθνικής μειοδοσίας με τους χειρισμούς και τις διόλου ασήμαντες (κάθε άλλο) ανοχές της στο σκοπιανό εγκλωβίζοντας το σύνολο του πολιτικού κόσμου σε επικίνδυνα τετελεσμένα και αδιέξοδα. Ποιο πολιτικό κόμμα ξεσήκωσε τον ελληνικό λαό με σαφή και ξεκάθαρα αιτήματα και στόχους? ΚΑΝΕΝΑ.


  Πρόκειται για ανεπίτρεπτη ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ…
  Πρόκειται για απαράδεκτη ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ…
  Πρόκειται για επικίνδυνη πολιτική ΕΘΝΙΚΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ και ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΙΛΑ.

  Αυτές τις στιγμές κανείς δε δικαιούται να σιωπά.

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ…
  Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ…
  ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΜΑΧΗΤΙ…

  Κι αυτοί το μόνο για το οποίο νοιάζονται, είναι να γεμίσουν τα ταμεία που άδειασαν, με καινούριους φόρους και χαράτσια οργανώνοντας νέες επιδρομές σε βάρος ενός λαού που τον αντιμετωπίζουν ως ηλίθιο.

  Ξύπνα λοιπόν «ηλίθιε» ελληνικέ λαέ.
  ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΟΥΣ…
  ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΥΣ…
  ΣΤΕΙΛΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΡΙΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΗΝ ΙΣΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

  ΠΑΡΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΟΡΘΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΦΗ…

  ΚΑΝΤΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ…
  ΚΑΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ…
  ΚΑΝΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ…

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.