Νοεμβρίου 24, 2008

Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των κρατουμένων

Οι κρατούμενοι, μετά από 18 ημέρες απεργίας πείνας και σε οριακή πλέον κατάσταση, αναστέλλουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους βασιζόμενοι στις υποσχέσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης.
Οι κρατούμενοι ενωμένοι στον αγώνα τους, που είχε μία σπάνια ποιότητα, κατόρθωσαν πολλά. Εμείς αποτελέσαμε και θα αποτελούμε κομμάτι αυτού του αγώνα και κομμάτι της λύσης των προβλημάτων, αφού αυτά τα προβλήματα που αποτέλεσαν αφορμή για τις απεργίες πείνας δε λύθηκαν αλλά θα συνεχίζουν να ταλανίζουν το σωφρονιστικό μας σύστημα.
Το κείμενο "Όχι στο Όνομά μας", μολονότι κάποια πράγματα έχουν αλλάξει από τη σύνταξή του, θα σταλεί στους αρμόδιους ως άλλη μία φωνή της κοινής γνώμης για περισσότερη δημοκρατία, ελευθερίες και δικαιώματα για όλους. Ας το στείλουμε όλοι στις δημοσιευμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις.
Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι η λύση. Όχι ο καθένας μόνος του αλλά όλοι μαζί.

Την Παρασκεύη, 21 Νοέμβρη, το πρωί, η Πανελλαδική Επιτροπή των Κρατουμένων δήλωσε ότι οι κρατούμενοι λήγουν μετά από 18 ημέρες και δύο νεκρούς τον μεγαλειώδη αγώνα τους.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε : «Τα πολιτικά κόμματα έδειξαν αυτοκυριαρχία και σύνεση, οι οργανώσεις το ίδιο, οι κρατούμενοι έδειξαν μια ποιότητα, πέτυχαν αυτό που ήθελαν και μας βοήθησαν και εμάς. Εμείς αν είχαμε πέ ντε πράγματα στο μυαλό μας τώρα θα κάνουμε δέκα. Αισθάνομαι συγκίνηση και υπερηφάνεια για όλους εκείνους που συνέβαλαν για να φτάσουμε σ αυτό το αποτέλεσμα».
Εμείς όμως δηλώνουμε ότι τα προβλήματα στις φυλακές δεν εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν. Αναμένουμε λοιπόν από μέτρα - τομές της πολιτείας να γίνουν ριζικές βελτιώσεις στη ζωή των κρατουμένων, που να συνάδουν με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να κάνουν πράξη τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα, που διακηρύττουν ότι ο κρατούμενος από τα δικαιώματά του στερείται μόνο την ελευθερία του.

Στον αγώνα των κρατουμένων και στη σιωπή των καναλιών η μπλογκόσφαιρα κινητοποιήθηκε. Αποτελέσαμε και εμείς μία φωνή για αυτούς που δεν έχουν φωνή, ένα κομμάτι του κινήματος κοινωνικής αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε, αρνούμενο να αποδεχθεί τα κακώς κείμενα ζητώντας περισσότερη δημοκρατία, ελευθερίες, δικαιώματα για όλους.
Μολονότι από τη σύνταξή του άλλαξαν πολλά, το κείμενο - κάλεσμα, που αναδημοσιεύθηκε ευρέως στο διαδίκτυο δε χάνει τη σημασία του, αφού τα προβλήματα παραμένουν. Συνεχίζουμε να το στέλνουμε λοιπόν ως μήνυμα της κοινής γνώμης (όχι της κατασκευασμένης από τα κανάλια) και ως μέσο πίεσης προς την πολιτική ηγεσία να τηρήσει τις υποσχέσεις της. Στέλνουμε μαζί με το κείμενο και τις υπογραφές όσων το αναδημοσίευσαν.......
Περισσότερα σχετικά με το θέμα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.