Ιουνίου 17, 2009

Το πολιτικό σύστημα καταρρέει... Ας πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.

Το πολιτικό σύστημα δεν βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Επί της ουσίας έχει ήδη καταρρεύσει. Κι αυτή την πραγματικότητα την πιστοποιούν και ταυτόχρονα την προσδιορίζουν, πολύ συγκεκριμένες σταθερές που έχουν αυξημένο ειδικό βάρος και επιδρούν με τρόπο καταλυτικό στην ίδια την αυτοβιωσιμότητα του.
Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

1. Το πολιτικό σύστημα αποϊδεολογικοποιήθηκε. Και εξαντλεί την περισπούδαστη δυναμική του, σε τεχνικές διαχείρισης. Και με μέτρο την τεχνοκρατικότητα και την αυξημένη ή μη ικανότητα του καλού διαχειριστή, επιχειρείται ο εγκλωβισμός των μαζών στη λογική του «καταλληλότερου», του «ανικανότερου» ή στην καλύτερη περίπτωση του λιγότερο …τσαρλατάνου.
2. Το πολιτικό σύστημα αποχρωματίστηκε εθνικά. Οι παράγοντες του δείχνουν σκυμμένοι πάνω σ έναν πάγκο εργασίας, επιχειρούν να δημιουργήσουν γράφοντας ή και σβήνοντας σ ένα σχέδιο επί χάρτου κοκορομαχώντας πάνω και γύρω από αυτό. Σημείο κλειδί είναι ότι αυτό το σχέδιο στερείται …ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑΣ. Αυτό το σχέδιο δεν γράφει πουθενά τη λέξη Ελλάδα. Πουθενά δεν αναφέρεται η λέξη Ελληνικός λαός. Δείχνει να είναι μια παράξενη παρτίδα πόκερ, όπου ο καθένας καυχιέται για τη δική του μαστοριά ή αναζητά σε ευτελή επιχειρήματα τη δικαιολογία για ν ακουμπήσει πάνω σ αυτήν τον ερασιτεχνισμό του.
Νικητής θα είναι κάποιος «καταλληλότερος» και χαμένος μόνιμα, το σημείο
του χάρτη που λέγεται Ελλάδα καθώς και οι ιθαγενείς που το κατοικούν.
3. Το πολιτικό σύστημα δε διαθέτει πρόγραμμα, σχέδιο, προσανατολισμό, σαφέστατα προσδιορισμένες και ιεραρχημένες προτεραιότητες. Στερείται ορίων και αρχών. Δεν προσδιορίζει κόκκινες γραμμές γύρω από τις οποίες οφείλει να χαλιναγωγεί τη δράση του. Βαδίζει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Καιροσκοπεί χωρίς να έχει αποσαφηνισμένο κανενός είδους μακρόπνοο σχεδιασμό και το σημαντικότερο… Δεν έχει στο μυαλό του ξεκαθαρισμένο το αυτονόητο. Το με ποιόν θα πάει δηλαδή και ποιόν θ αφήσει.

Αυτό το πολιτικό σύστημα καθίσταται εκ των πραγμάτων επικίνδυνο και ζημιογόνο για το λαό και τον τόπο.

Τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Απέναντι σ αυτά η ανικανότητα και η επικινδυνότητα του πολιτικού συστήματος μεγαλουργεί.

Οι απόλυτα προσκυνημένες συνιστώσες του (ΣΥΡΙΖΑ, οικολόγοι, αναρχικοί, φερετζοκουκουλοφόροι κλπ), απαντούν σ αυτά με την επικίνδυνη επιλογή του εθνομηδενισμού. Και ήρθε ο ματωμένος Δεκέμβρης στην Αθήνα για να τους βγάλει τις κουκούλες και να φανεί ξεκάθαρα το τερατόμορφο πρόσωπό τους.
Εκλογικά αποδυναμώθηκαν, αλλά τα ψήγματα της επικίνδυνης αντίληψής τους παραμένουν επικίνδυνα παρόντα στα μυαλά των συμβιβασμένων πολιτικών...

η συνέχεια εδω:
http://ellinikoforum.blogspot.com/

Σ.Σ.
Συγνώμη που το μετακίνησα, αλλά ποιος λες ότι θα το έβλεπε εκεί κάτω που το έβαλες;

1 σχόλιο:

  1. Χα χα χα!!!
    Με δεδομένη τη μια και μοναδική επιλογή που είχα, δεν θεωρείται και άθλος που κατάφερα να την αξιοποιήσω. Κουτσά στρα βά πάντως το μισό χώρεσε. Βγήκε κάμποσο κι ολόκληρο δε χωρούσε. Ευχαριστώ πάντως ιδιαιτέρως για τη φιλοξενία. Είναι προφανές ότι εκεί αισθάνεται καλύτερα. Αν μη τι άλλο το βλέπει κι ο Ηλιος βρε αδερφέ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.