Αυγούστου 08, 2008

Η ανοχή του …εκτονωτικού τουρισμού!!…

Έτσι τα …βλέπω!!!…
Γράφει ο: gianniotis.gr

Όλοι βλέπουμε, όλοι ακούμε, όλοι μαθαίνουμε, όλοι καταλαβαίνουμε, όλοι αντιλαμβανόμαστε, και όλοι μονίμως δια της σιωπής συμμετέχουμε, σε μια διολίσθηση και μια περιθωριοποίηση των αρχών και των νόμων, καθώς και σε μια καλοκαιρινή θυσία που πραγματοποιείται στο βωμό του θεού… χρήματος. Τα θανατηφόρα σκευάσματα, και τα αυτοσχέδια κοκτέιλ αλκοόλ και ψυχοτρόπων ουσιών, χρησιμοποιούνται στην αρχή σαν… προσάναμμα εν όψει του επικείμενου και εκτός ορίων επερχόμενου παραλογισμού, με τα όποια αρνητικά αποτελέσματα που σίγουρα θα επακολουθήσουν. Αυτός είναι ο αρνητικά διαφημιζόμενος …αλκοολούχος και χρυσοφόρος κατ’ επίφαση και …νησιωτικός τουρισμός της χώρας μας.

Ο λόγος βεβαίως γίνεται για την άνευ όρων αποδοχή των πάντων, εκ μέρους των τοπικών κοινωνιών, και δη των παρεκτρεπομένων …αλλοδαπών τουριστών, που στο μενού της καθημερινότητάς τους, πέραν των άλλων περιέχεται η διάπραξη σωρείας εγκλημάτων και λοιπών …τερατουργημάτων. Η "διαφήμιση" της χώρας μας ως άντρο ακολασίας, και κέντρο νεανικού εκτονωτικού τουρισμού εκ μέρους των οργανωμένων τουριστικών πρακτόρων, αποτελεί για τα ανεγκέφαλα …τουριστάκια τον καλύτερο "κράχτη", αφού τους υπόσχονται αξέχαστες στιγμές με πολλές …σταγόνες – κυβικά κατ’ εμέ – επίγειας ευτυχίας, που θα τους φθάσει μέχρι τους …ουρανούς. Τους υπόσχονται ευθέως ανεξέλεγκτο και μέχρι πρωίας μπεκρούλιασμα, συνοδευόμενο από "αγαθές " και "αγνές" ουσίες, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Κι’ εμείς ξέρουμε πολύ καλά τι συνεπάγεται απ’ αυτή την προσφερόμενη… εκτρωματική διασκέδαση.

"…Δημόσια γύμνια, δημόσιες και χυδαίες παρά φύσιν και κατά φύσιν ασέλγειες, κτηνώδεις ερωτοτροπίες ωσεί κτηνοβασίες, βιασμούς ανυποψίαστων γυναικών και ανδρών ενίοτε, σωματικές βλάβες σε βάρος τρίτων, ανθρωποκτονίες, αλληλοτραυματισμούς μέχρι θανάτου, γκρεμοτσακίσματα από μεγάλα ύψη, πτώσεις από μπαλκόνια ξενοδοχείων, πτώσεις σε αφύλακτα βοθρολυματικά πηγάδια και φρεάτια, και σωρεία άλλων ποινικών αδικημάτων που περιέχονται στον μισό τουλάχιστον ποινικό κώδικα, όπως εξυβρίσεις, απειλές, και πάσης φύσεως διαταράξεις που η απαρίθμησή τους κρίνεται περιττή…" Αυτός είναι ο καλοκαιριάτικος και …χρυσοφόρος κατά τα άλλα τουρισμός της απόλυτης ξεφτίλας του νησιωτικού συμπλέγματος της χώρας μας.

Τα βρετανικά τουριστικά πρακτορεία, σε αντίθεση με τον βρετανικό τύπο, διαφημίζουν τη χώρα μας ως τόπο πλήρους και απόλυτης νεανικής εκτόνωσης, οι δε Έλληνες επιχειρηματίες με κατηγορηματικό τρόπο …αποδέχονται αυτού του είδους την κοινωνική ξεφτίλα.
Και δεν είναι μόνο αυτό!!!
Υπόσχονται ότι προσφέρουν οργανωμένη "περιποίηση", "περιήγηση" και "ξενάγηση" σε …(κωλο)μπαρ, και συναφή …κωλοχανεία με τιμή "ταρίφας" 40-50 ευρώ, και ελεύθερη κατανάλωση ποτού αφ’ ενός, και δωρεάν ενδεχομένως προσφορά ελαφρών… ψυχοτρόπων.

Η συναλλαγή μεταξύ εμπλεκομένων επομένως… έκλεισε!!!
Δώσανε δικτυακά… χέρια!!!

Να δώσουμε κι’ εμείς από τη μεριά μας, τις ευχές μας σ’ αυτούς τους συγκεκριμένους …περιχαρείς κωλοτουρίστες, καθώς και στους …κακομοίρηδες και "φτωχούς" μαγαζάτορες. Καλή παραφροσύνη στους πρώτους, καλή κονόμα στους δεύτερους, που ως …δωροδοκούντες οι ίδιοι, τους συνιστούμε περισσότερη …απλοχεριά προς τους …καραδοκούντες, και ποικιλοτρόπως …αμοιβόμενους δωρολήπτες, κρατικούς και μη λειτουργούς, για καλή, μαύρη, και αδήλωτη …σοδειά.

Άντε και του χρόνου πιο …ρετάλια!!!...
gianniotis.gr

Το post είναι πλήρες και το μεταφέρω από το:
Kafeneio

Ας γυρίσουμε σελίδα!!
Σχετικά με όλα αυτά που συμβαίνουν στις τουριστικές περιοχές, Χερσονήσου και Μαλίων, που όλοι λίγο - πολύ έχουμε παρακολουθήσει τις τελευταίες μέρες!

Η αλήθεια είναι ότι τώρα και κάμποσες μέρες υπάρχει μια κάποια σχετική κινητοποίηση από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας! Θέλω να πιστεύω, ότι το υγιές κομμάτι της κοινωνίας των Μαλίων και Χερσονήσου, χαιρετίζουν την όποια φιλότιμη προσπάθεια! Και λέω το υγιές, γιατί παρακολουθούμε τελευταία αντιδράσεις, από ένα κομμάτι των γνωστών – άγνωστων ¨λαμογίων¨ που καπηλεύονται τόσα χρόνια τον τόπο και τον τουρισμό, να ζητάνε και τα ρέστα, μόλις αντιλήφθηκαν τα αυτονόητα, δηλαδή:

Την προσπάθεια να εφαρμοστούν οι νόμοι από την πλευρά της πολιτείας, [εν μέρει τουλάχιστον και στα πλαίσια των δημοκρατικών διαδικασιών!]

Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι τρία πράγματα:

1ο.Να συνεχιστεί μέχρι τέλους αυτή η προσπάθεια, με συνεχής ρυθμούς, προς κάθε κατεύθυνση [πέρα από τα γνωστά μας λαμόγια] από τα χαμηλά έως τα πιο ψηλά κλιμάκια της ¨κλίκας των καπηλευτών¨, βλέπε: διαφθαρμένους σε όλα τα επίπεδα κρατικών λειτουργών και μη.

2ο Το υγιές κομμάτι της κοινωνίας να αντιδράσει ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση, είναι η ευκαιρία που δεν πρέπει να αφήσει να πάει χαμένη [στα Μάλια ήδη υπάρχουν σχετικές κινητοποιήσεις των κατοίκων] και να αυτοπροσδιοριστεί ως προς το τι θέλει και που βαδίζει!
Οπωσδήποτε χρειάζονται θυσίες, σε όλα τα επίπεδα, και προπάντων οικονομικής φύσης [προσωρινά, θεωρώ μεν, αλλά είναι μονόδρομος].

Παραθέτω εδώ σχόλιο φίλου, που νομίζω αξίζει να το δούμε:
¨Δεν είμαι ειδικός, δεν εμπλέκομαι άμεσα στην όποιας μορφής τουριστική βιομηχανία και δεν είμαι εκεί να ζω και να βιώνω την δύσκολη καθημερινότητα. Είναι σώφρων λοιπόν να δώσουν άλλοι κατάλληλα συνθήματα. Μπορώ ίσως να δώσω μια βάση για την όποια «αλλαγή». Κάτι που ισχύει καθολικά για άτομα, επιχειρήσεις και κοινωνίες.
«Έχει μεγάλη σημασία το πως αυτοπροσδιορίζεται κανείς»
Αν αυτοτοποθετείσαι χαμηλά μην περιμένεις κανείς να σε ανεβάσει ψηλά. Ας σκεφτεί ο καθένας λοιπόν που τοποθετεί τον εαυτό του, τον τόπο του και την κοινωνία στην οποία ζει και ας αποφασίσει αν αυτό του αξίζει και αν αυτό θέλει για τον εαυτό του και τα παιδιά του. Δεν βλάπτει και η σύγκριση με άλλες κοινωνίες και περιοχές. Και με άλλες εποχές ίσως.
Και φυσικά ο τουρισμός είναι πλέον πολύπλοκη υπόθεση και πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή των ερασιτεχνισμών. Και δυστυχώς, η Χερσόνησος έχει να επιδείξει ουκ ολίγους ερασιτεχνισμούς!
Με τα όποια συμπεράσματα μπορούν να προκύψουν από μια τέτοια διαδικασία ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί. Μανος Τ.¨

3ο Η ¨πολιτική βούληση¨ είναι πια αναγκαία και επιβάλλεται! Εδώ και τώρα! Όλοι οι άρχοντες του τόπου Δήμαρχοι, πολιτευτές, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και βουλευτές [αλήθεια που είναι αυτοί??] να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, να έρθουν σε κόντρα με τα συμφέροντα των ολίγων, να κοιτάξουν τον κόσμο στα μάτια, να τους πούνε την αλήθεια, να εφαρμόσουν τους νόμους και να ¨μπήξουν¨ το μαχαίρι βαθιά!

Η τώρα η ποτέ!
Η παρακμή έχει φτάσει στο ζενίθ!
Αναρωτιέμαι πιό κάτω από τον ¨πάτο¨ πόσο γίνεται να πάει!
Πιάσαμε πάτο! – πατώσαμε!
Όλη η Ελλάδα ασχολείται με την κατάντια μας, δεν το βλέπουμε!
Να το πω λαϊκά: έχουμε γίνει ¨ρόμπες¨!!!
Ας δούμε το μέλλον του τουρισμού, των παιδιών μας και του τόπου τώρα!
Θεωρώ ότι τα πράγματα είναι αρκετά ώριμα, ας σταματήσει η υποκρισία και ο στρουθοκαμηλισμός και ας πράξουμε συλλογικά.
Σκεφτόμενοι και πράττοντας συλλογικά μόνο θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σαν τόπος και κοινωνία!
Ας διεκδικήσουμε τουλάχιστον την χαμένη αξιοπρέπεια, [τι διάολο Κρητικοί είμαστε??]
Ας γυρίσουμε επιτέλους σελίδα.

Αναδημοσίευση από τον Busy Bee

Δείτε και σχετική ανάρτηση από το Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.