Ιουνίου 10, 2008

Ιδέες διατροφής σε περιόδους μποϋκοτάζ τροφίμων

Βρήκα αυτή τη συνταγή σε ένθετο εφημερίδας και τη δημοσιεύω μόνο και μόνο για να τη διαβάσουν όσοι φοβούνται να κάνουν μποϋκοτάζ στα τρόφιμα για να μην πεινάσουν. Διαβάστε τη λοιπόν για να δείτε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να λιμοκτονήσουμε, ακόμη και αν δεν αγοράσουμε τρόφιμα για έναν ολόκληρο μήνα. Με λίγη φαντασία μπορείτε να φτιάξετε δικές σας παρόμοιες συνταγές με λουλούδια, μέχρι γλυκά και μαρμελάδες, αν παρεμπιπτόντως αισθανθείτε... υπογλυκαιμία (έτσι δικαιολογούνται συνήθως όσοι τρώνε πολλά γλυκά, ότι τους πιάνει υπογλυκαιμία..)

Σαλάτα με πρασινάδες και φρέσκα λουλούδια

Υλικά
1 μικρό ματσάκι τρυφερή ρόκα
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα τρυφερά σαλατικά (πράσινη σαλάτα, λόλα ρόσα, σπανάκι)
1 φλιτζάνι ανάμικτα φαγώσιμα λουλούδια (καλέντουλες, γιασεμί, μαργαρίτες, βιολέτες, καπουτσίνους, γεράνια)
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
φρέσκα μυρωδικά για το γαρνίρισμα (θυμάρι, δεντρολίβανο ή τσάιβς)

Εκτέλεση
Ξεκολλάτε απαλά τα πέταλα από τα λουλούδια και τα απλώνετε σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο για να μην τα σπάσετε και μαυρίσουν. Βάζετε σε ένα μπολ τα σαλατικά, τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το ξίδι και αλατίζετε. Πασπαλίζετε με τα λουλούδια και τα μυρωδικά και σερβίρετε.

4 σχόλια:

  1. Υποτίθεται ότι σήμερα θα γινόταν μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα επειδή η Κυβέρνηση θα περάσει μέτρα για να φιμώσει τα μπλογκς.
    Σου αντιγράφω ένα κείμενο που βρήκα και σε παρακαλώ στείλτο σε όσους ξέρεις.


    "Ρε μπλογκερς που ήσασταν σήμερα; Γιατί πήγα στο Σύνταγμα και δεν βρήκα και πολύ κόσμο... Μόνο 7-8 άτομα ήμασταν! Οι υπόλοιποι; Ναι το ξέρω ότι δεν υπήρχε οργάνωση αλλά και πάλι, ψαχτείτε λίγο... Πώς βρεθήκαμε εμείς οι λίγοι; Πού ήσουν ρε Πρέζα; Που ήσουν ρε πρεςς; Που ήσασταν ρε μπλουπερς; Που ήσασταν όλοι εσείς;;; Χαμένοι στο Σύνταγμα;;;
    Θέλαμε και ξένα ΜΜΕ να καλύψουν το γεγονός... Μόνο ένας δημοσιογράφος απ' τον ΣΚΑΙ ήταν, αλλά κι αυτός για λίγο μιας και δεν βρήκε πολύ κόσμο... Θέλουμε να πάμε κόντρα και στη κυβέρνηση, τρομάρα μας... Τέλος πάντων... Το πάθημα, μάθημα, για το μέλλον... Γιατί έτσι ανοργάνωτοι, είμαστε βούτυρο στο ψωμί τους... Ας ελπίσουμε να διαψευσθώ. "

    Αν μπορούσαμε να παρατήσουμε τη μαλακία με τα μλογκοπαίγνιδα και να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη που έχουμε για να καλυτερέψουμε τη ζωή μας τότε ίσως ντρεπόμουνα λιγότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πού τους είδες αυτούς τους οκτώ που λες; Εγώ δεν είδα κανέναν. Ήδη άφησα σχόλιο και σε άλλο ιστολόγιο, όπου κι εκεί λέει ότι ήταν πέντε άτομα. Η γνώμη μου είναι πως άδικα θα γίνουν κακοί αυτοί που θα περάσουν το νόμο για τα blogs, δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι τίποτε άλλο, είχα φέρει και τον αδελφό μου, ο οποίος έλεγε σιγά μην έρθει κανένας, αφού δεν έχετε προγραμματίσει ούτε πού θα συναντηθείτε ούτε τίποτα. Και έφαγα και καζούρα στο τέλος. Μάλλον θα ασχολούμαι πλέον μόνο με μπλογκοπαίχνιδα, με αρώματα και συνταγές μαγειρικής. Άλλωστε τις περισσότερες επισκέψεις αυτά τις έχουν εδώ μέσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην τελευταία ανάρτησή μου κάνει μια πρόταση ο (εξαιρετικός) Λάκων.
    Έλα διάβασε και σκέψου. Και πρότεινε και πες.
    Ίσως κάτι να 'βγει, ίσως και όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.