Μαΐου 10, 2008

Οι bloggers κινητοποιούνται

Στις 15 Μάη καλούνται να κάνουν τη φωνή τους μια «γροθιά» κατά της αδικίας και των δυναστών ανά τον κόσμο

Στις 15 Μαϊου οι bloggers ανά τον κόσμο μπαίνουν στον αγώνα για την προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μέσα από την πρωτοβουλία που ξεκίνησε πέρσι το Bloggers Unite. Η εν λόγω ομάδα είναι μια πρωτοβουλία που σχεδιάστηκε για να αξιοποιήσει τη δύναμη της μπλογκόσφαιρας και να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Απευθύνει μια πρόσκληση στους bloggers να αναρτήσουν στα blogs τους αναρτήσεις σχετικά με μια συγκεκριμένη κοινωνική αιτία ή πρόβλημα, για μια μόνο ημέρα, την 15η Μαϊου, ώστε να μετατραπούν σε μια φωνή διαμαρτυρίας, μια φωνή που μπορεί να συνενώνεται με χιλιάδες άλλες για να βοηθήσει να γίνει μια ουσιαστική θετική εξέλιξη, ένα βήμα προόδου στον τρόπο με τον οποίο οι πολιτικές ηγεσίες και οι παγκόσμιες και κατά τόπους ελίτ αντιλαμβάνονται, χειρίζονται και αντιμετωπίζουν οικουμενικής κλίμακας και διάστασης θέματα, όπως το περιβάλλον, η παγκοσμιοποίηση, οι διευρυμένες ανισότητες, η επισιτιστική κρίση και η συνακόλουθη έλλειψη βασικών τροφίμων, η άνοδος της θερμοκρασίας και το φαινόμενο του θερμοκηπίου κ.ά.

Ο Μάιος σηματοδοτεί την πρώτη επέτειο των Bloggers Unite και αυτή τη φορά έχει δρομολογηθεί μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης που επιλέχθηκε από τα μέλη του οργανισμού Blog Catalog. Στις 15 Μαϊου οι bloggers καλούνται να ενωθούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και να προχωρήσουν σε μια δήλωση ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται με τα βασικά δικαιώματα και τις ελευθερίες της ζωής, της αξιοπρέπειας, της ισότητας, της δικαιοσύνης.

Στις 15 Μαϊου 2008 καλείται ο κάθε blogger να είναι μαζί με όλους τους συναδέλφους του στην ίδια πλευρά του μετώπου κατά των καταπατητών και τον προσβολέων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπάρχουν δεκάδες και δεκάδες άλλα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα οποία μπορούν να γράψουν, τα θέματα είναι στην επιλογή του καθενός.

Άλλα θέματα που έχουν τεθεί επί τάπητος και αποτελούν αντικείμενο διαβούλευσης και προβληματισμού στις τάξεις των bloggers είναι η παράνομη φυλάκιση δημοσιογράφων που καλύπτουν συνελεύσεις, οι κυβερνήσεις που αγνοούν την ταλαιπωρία των πολιτών και τους αφήνουν στο έλεος των ποικιλώνυμων «συμμοριών», η λογοκρισία του Διαδικτύου προκειμένου να αποτραπεί η ελευθερία της έκφρασης, οι σκληρές τιμωρίες που περιλαμβάνουν βασανιστήρια, η αναγκαστική εργασία και η πείνα και η άσκηση βίας κατά των γυναικών από μέλη στρατιωτικών οργανώσεων σε πολλές χώρες του κόσμου.

3 σχόλια:

  1. Έλα στο μπλογκ μου και πες μου πώς να κάνω αυτή τη δουλειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ευχαριστώ για όσα έκανες για μένα.
    Ανάρτησα και ξεανάρτησα, δεν είναι για μένα οι κουβέντες, συνεχίζω με τις ζωγραφιές μου
    See you!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ αντιθέτως, αυτό που είδα μπαίνοντας στο ιστολόγιό σου, είναι ότι σου αρέσουν πάρα πολύ οι κουβέντες και ότι σου αρέσει πάρα πολύ να χρησιμοποιείς τη μέθοδο της μαιευτικής που χρησιμοποιούσε ο Σωκράτης. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.